Login

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Βρετανία: Διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου σε λαζάνια!


Νέο σκάνδαλο με διατροφικά προϊόντα που περιέχουν κρέας αλόγου συγκλονίζει τη Βρετανία. Οι καταναλωτές ενημερώθηκαν από την Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων να μην καταναλώνουν λαζάνια με κρέας συγκεκριμένης εταιρείας, διότι διαπιστώθηκε ότι αντί για βοδινό κρέας είχε χρησιμοποιηθεί κρέας αλόγου.
Η εταιρεία Findus, που παράγει αυτό το προϊόν, ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι η γαλλική εταιρεία Comigel, που είναι από τους βασικούς προμηθευτές της, δεν μπορεί να εγγυηθεί για τις πρώτες ύλες στα συγκεκριμένα λαζάνια.
Το ζήτημα όμως είναι πως ο Γάλλος προμηθευτής της βρετανικής εταιρείας είχε ενημερώσει για το πρόβλημα αυτό ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά προφανώς τα προϊόντα δεν αποσύρθηκαν από την αγορά.
Όμως μόλις ήρθε στο φως η υπόθεση της χρησιμοποίησης αλογίσιου κρέατος, αντί βοδινού, στα συγκεκριμένα προϊόντα, η μία μετά την άλλη οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποσύρουν κι άλλα προϊόντα του ίδιου παραγωγού από τα ράφια τους.
Το πρωθυπουργικό γραφείο στο Λονδίνο διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία διερευνά την πιθανή εμπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος στο διατροφικό σκάνδαλο. Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε συναγερμό και συνεχίζουν τους ελέγχους, ενώ για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι γαλλικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου